Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

Social Media

Internet blijft zich ontwikkelen en PageFactory houdt zich up to date en volgt alle nieuwtjes nauwlettend. De social media heeft een enorme groei doorgemaakt, de tools als  twitter , facebook, linkedin , hyves, google+  zijn niet meer weg te denken. App"s en Androids zijn aanvullend als informatieve internet bronnen speciaal ontworpen voor onze mobille telefoons of tablets als I-pad of Galaxy.

 

Wat is social media?

Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor 'Media die je laten socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt'.

Voorbeelden social media websites

Bekende voorbeelden van internationale social media website zijn Facebook, YouTube, Linkedin en Twitter, maar ook bijvoorbeeld WikiPedia en MySpace. Voorbeelden uit Nederland zijn Hyves, NuJij en Schoolbank. Bij deze tevens een lijstje met jaartallen gekoppeld aan de diverse social media sites: 2001-Wikipedia, 2003-Wordpress, 2003-Linkedin, 2003-Myspace 2004-Facebook, 2005-Youtube, 2006-Twitter

De Rol

Mensen hebben 5 sociale basisbehoeften, die omschreven zijn in een piramide door bekend socioloog/marketeer Maslow. Marketeers zijn altijd druk met het voldoen aan deze basisbehoeften van de mens. Sociale media geven de consument de mogelijkheid eenvoudiger te voldoen aan behoeften zoals sociaal gedrag, erkenning en zelfontplooiing en bedrijven kunnen daar gebruik van maken. Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk een dialoog aan te gaan met grote groepen consumenten, zonder dat dit grote budgetten vereist. Door goed om te gaan met sociale media worden bedrijven en merken deel van het 'netwerk' en van de 'peers' waardoor ze sneller en beter vertrouwd worden. Social media marketing speelt dan ook een steeds belangrijkere rol in de relatiemarketing van bedrijven en binnen Public Relations.

In onze websites wordt tegenwoordig dikwijls een doorschakeling gevraagd naar een pagina van de socila media, twitter en facebook kunnen zelfs eenvoudig worden ingelezen op de website en andersom kan een website geplaatst worden op Facebook of Google +.

Twitter - website voor aanmaken account (gratis)  https://twitter.com/  op onze homepage treft u rechts een twitter module aan die de laatste 5(optioneel) berichten aan.

FaceBook - website voor aanmaken account (gratis) http://www.facebook.com/ , op deze pagina van een klant (krijco.nl) treft u een facebook module aan die de laatste berichten inleest van uw FaceBook profiel.

Linkedin  - website voor aanmaken account (gratis)  http://www.linkedin.com/  , linkedin wordt vooral gebruikt voor het zg "netwerken" hier treft u uw collega's , concurrenten e.d.

Google + - website voor aanmelden google account - klik hier - , Google heeft sinds 2011 mogelijkheid voor aanmaken van google+ pagina, in feite
dezelfde aanpak als FaceBook en staat meer open voor zakelijke accounts, FaceBook is meer gericht op de individuele persoon .

Hyves - website voor aanmelden gratis account - http://hyves.nl/ , deze lieden waren FaceBook voor jammer voor hen dat zij niet voor het internationale platvorm zijn gegaan, Facebook heeft meer tools en is wel wereldwijd , Hyves is dus ook een community builder.