Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

Soorten websites

Volgens Wikipedia is een website;

Een website, weblocatie, of webstek (vaak afgekort tot: site) is een verzameling samenhangende webpagina's die op het wereldwijde web op het internet te bereiken zijn. Een website wordt opgebouwd in HTML, een opmaaktaal, in combinatie met opmaakelementen in CSS en dynamiek via technieken als Javascript, Flash, of PHP. Een webbrowser vertaalt de informatie en biedt mensen de mogelijkheid om de interactieve elementen binnen een website, zoals hyperlinks, te gebruiken. De belangrijkste technieken achter websites, zoals HTML en CSS, worden beheerd en uitgebreid door het World Wide Web Consortium, beter bekend als het W3C. De directeur van het W3C is Tim Berners-Lee, die in 1991 de eerste website maakte en de taal HTML bedacht.

Soorten websites die PageFactory maakt;

  • eenvoudige presentatie in HTML
  • presentatie in bewegende beelden (zg. Flash animatie of Javascript )
  • CMS - control management systeem - websites, van eenvoudig tot gecompliceerde webshop

Eenvoudige presentaties in puur HTML komt a la 2012 weinig meer voor. Met dezelfde moeite en kosten heeft men een cms gestuurde website, waar dus een ieder op eenvoudige wijze de site kan onderhouden, en wie wil dat nu niet.

Door de komst van  i pad en de i phone is flash niet meer het bruikbare programma voor bewegende animaties in een website, de ontwikkelaars maken de bewegende beelden nu in javascript of ander programma's, dit alles omdat Setve Jobs (R.I.P.) zijn apple apparaten niet flash compatible heeft gemaakt.

CMS websites zijn sinds 2003 zeer populair onder de klanten en websites bouwers. PageFactory maakt zoals overal op deze site is te lezen, graag gebruik van het Joomla cms pakket. Joomla is een open source produkt (gratis) en is de afgelopen jaren verkozen tot de beste in zijn soort. Andere pakketten waar wij weleens mee werken ; Drupal, Baker en PhP Nuke WordPress en Magento. Joomla is vanaf 2012 aangeland bij de versie joomla 2.5 en uitgeroepen als een lang termijn versie.


Niet alle software is in het cms voorhanden en gelukkig heeft PageFactory een programmeur in huis die elke gewenste applicatie op maat kan maken.